12 Ekim 2019 Cumartesi

SAAT KAÇ ?

EGE İLE GAGA 

SAAT KAÇ ?

KAZANIM: Zamanla ilgili kavramları açıklar.

GÖSTERGELER: Olayları oluş zamanına göre sıralar. zaman ile ilgili kavramları anlamına uygun şekilde açıklar. zaman bildiren araçların işlevlerini açıklar.

Ege ile gaga bir gün beraber piknik yapmaya karar verirler. tam saat 3 te ertesi gün piknik yapmaya karar verirler. ege pikniğe peynirli börek yapıp gelecek, gaga ise cevizli salata yapıp gelecekti. ertesi gün oldu gaga saatin 3 olduğunu düşünüp piknik alanına gitti. ve Ege'nin gelmediğini görür biraz daha Egeyi bekledi. oyunlar oynadı orada biraz ceviz yedi ama baktı Ege hala yoktu. Ege'nin pikniği unutup gelmediğini düşündü ve eve gitti.

Ege ise ailesiyle alışverişten gelip peynirli böreği yapmaya başladı sonra da yapıp dışarı çıktı saat 3 e geliyordu gagayı beklemeye başladı ama gaga gelmedi saat 3 ü biraz geçmeye başladı ama hala gaga ortalıkta yoktu. sonra gaga ya seslenmeye başladı gaga da sesi duyup geldi. ege gagaya niye gelmediğini sordu. gaga ise saat tam 3 te geldiği ama onu bulamadığını ve pikniği unuttuğunu düşünüp eve gittiğini açıkladı. ege bu işte bir terslik olduğunu anladı. ve saatine bakarak ama gaga saat daha yeni 3 oldu. ben tam saatinde geldim dedi. gaga da bende saat 3 te geldim dedi. ege belki saatin durmuştur dedi ve gaganın saatine baktılar ama saatleri çalışıyordu. sonra bu konu üzerinde düşünmeye başladılar sonra anladılar ki gaga akreple yelkovanın yerini karıştırmış ve bir kaç saat erken gelmiş. aslında saat kavramını bilen gaga sadece akrep ve yelkovanın yerini karıştırdığı için erkenden gelmiş oldu.







1 yorum:

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...