5 Nisan 2020 Pazar

GÖZLEM 1

GÖZLEM 1
YÖNERGELERİ DİNLE VE YAP OYUNUMUZ



ETKİNLİK PLANI:

Okulun Adı:Ticaret Borsası Anaokulu

Etkinlik Çeşidi:Hareket ve Oyun Etkinliği (Büyük Grup)

Yaş Grubu:60-72 aylık

Etkinlik Adı:Yönergeleri dinle ve yap

KAZANIMLAR:

Bilişşel Gelişim

Kazanım 1:Nesne/durum olaya dikkatini verir.

Göstergeleri

Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya dikkatini verir.

Kazanım 3: Algıladıklarını hatırlar.

Göstergeleri:

Nesne /durum / olayı bir süre sonra yeniden söyler.

Dil Gelişim

Kazanım 1: Sesleri ayırt eder.

Göstergeleri:

Sesin geldiği yönü söyler.

Kazanım 7: Dinlediklerinin ve izlediklerinin anlamını kavrar.

Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir.

Motor Gelişim

Kazanım 1: Yer değiştirme hareketi yapar.

Göstergeleri:

Yönergeler doğrultusunda yürür,koşar.

ÖĞRENME SÜRECİ

Çocuklara ilk olarak bugün sizin için bir oyun getirdik , kim bizimle oyun oynamak ister ? diye sorulur. Oynamak isteyen çocuklara oyun bileklikleri dağıtılır ve oyun anlatılır. İlk olarak "başla" denildiğinde yürümeye başlanır "don" denildiğinde olduğu yerde donulur. Bir süre müzik eşliğinde bu devam eder. Sonra "zıpla" denilince zıplanır "alkışla" denilince alkışlanır. Bir süre daha oyun böyle devam eder. Sonra çocuklara yeni yönergeler hakkında bilgi verilir. Sonrasın da "başla" denilince "don" don denilince "başla" yani yürümeye başlanır. Daha sonra "zıpla" denilince "alkışla","alkışla" denilince de zıplanır. Oyun bu şekilde devam eder. Oyunun zorluk derecesi daha da arttırılmak istenirse yönergeler değiştirilebilir veya yeni yönergelerde eklenebilir.

Materyaller: -

Sözcükler: -

Kavramlar: Ters ve Düz

Değerlendirme:
  • Oyunu sevdiniz mi ?
  • Bir daha oynamak ister misiniz ?
  • Yönergelerin tersini yaparken zorlandınız mı ?
  • Daha önce böyle bir oyun oynadınız mı ?





GÖZLEM:YASİN AYAR


Okul adı:Ticaret Borsası Anaokulu


Yaş grubu:60-72 ay

Sınıfa girdiğimizde çocuklarla tanıştık sonra arkadaşlarımız çocukların oyununa katıldı. Çocukların çoğu yeni öğretmenler gördüğü için arkadaşlarımızın oyununa katıldı ve blok merkezinde oynadılar. 2 tane çocuk blok merkezinden ayrıldı ve resim yapmaya başladı.Bunu gören birkaç arkadaşı da resim yapmaya başladı. Sınıfta hafif engelli İbrahim adında bir çocuk var konuşurken ne dediği zor anlaşılıyor ve çocuk anlaşılamadığı zaman üzülüyor ve ağlamaya başlıyor. Çocuklar 9:30da kahvaltı yapmaya gidiyorlar ve geldiklerinde oyuna kaldıkları yerden devam ediyorlar. öğretmenimiz bir çocuğa kaç tane abin var diye sorduğunda başka çocuklar da cevap verdi. Çocuklardan biri şaşırarak bugün sınıfta 6 tane öğretmen var dedi.

GÖZLEM:BÜŞRA TAŞKIRAN

Sınıfa girdiğimizde sınıfta iki tane çocuk vardı daha diğer çocuklar okula henüz gelmemişti. Sonra gelenler arkadaşlarıyla beraber bir yol ve köprü inşa edip, araba sürmeye başladılar. Diğer yandan iki kız evcilik oynuyorlardı , yemek ve çay pişirdiler.Bir grup erkekte arkadaşlarıyla bir savaş gemisi tasarlamaya başladılar. Arabaları yerleştirdiler,tank,polis ve askerleri yerleştirdiler. Sonra bir tane çocuk bu geminin bayrağı yok Türk bayrağı kırmızı ve beyaz olur .Hemen yapalım. Sonra diğer bir çocuk bu geminin gözlem kulesi yok dedi . Düşmanları görmemiz için gözlem kulesi inşaa etmeliyiz.Sonrasında aralarında rol dağılımı yaparak bazıları asker ve bazıları pilot bu şekilde oyunlarını devam ettirdiler.Engeli olan bir çocuğa ise o gün iğne yaptıkları için arkadaşlarına çok katılmadı, sürekli camdan dışarıya baktı. Sonra bir grup çocukta oyun hamuruyla ekmek, kurabiye yaptılar.Sonra kızlardan bir tanesi oyunlarına katılmış olan arkadaşımıza makyaj yaparmış gibi yaptılar ve birlikte kuaförcülük oynadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...