3 Mart 2020 Salı

Öz Denetim Oyunu

Ne yaptınız: Bizim tasarladığımız bu oyun çocukların öz denetim becerisini geliştirmesi ile ilgilidir.



Oyunun Oynanış Şekli: Sınıftan gönüllüler seçilir. Gönüllülerin arasında bir ebe seçilir. Ebe ilk etapta bizim verdiğimiz yönergeleri söyler ve ne söylenirse onları yapmaları istenir. İkinci etapta ise yönergeleri değiştirip örneğin dans et dendiğinde şarkı söylemesini , şarkı söyle dendiğinde alkışlama yapmayı, alkışla dendiğinde ise zıplamasını ister.Yanlış yapan oyundan çıkar. Ebe tek kişi kalana kadar her elenen kişiden sonra yönergeleri hızlı söylemeye başlar ve son kişi kalana kadar bu devam eder.


   1.Etap Kelimeleri                                           2.Etap Kelimeleri

    -Şarkı söyle                                                    -Şarkı söyle= Dans et
    -Dans et                                                          -Dans et= Alkışla
    -Zıpla                                                              -Alkışla = Zıpla
    -Alkışla                                                           -Zıpla= Şarkı söyle


Neden bu oyunu tasarladınız: Oyunu bu şekilde tasarlamamızın nedeni mekanın küçük ve mekandaki materyallerin yetersiz olmasıdır. Büyük bir yaş grubuna hitap ettiği ve bu yaş grubundaki kişilerin öz denetim becerilerini kazanıp kazanmadığını öğrenmek amacıyla bu oyunu tasarladık.

Oyunu bu şekilde tasarlamanızda size verilen materyalin rolü nedir: Bu durumda materyallerin rolü büyüktür. Elimizde daha fazla materyal olsa daha farklı oyunlar tasarlayacağımızı düşünüyorum.

Oyunun özellikleri: Dikkati arttırmak, Sosyal becerileri geliştirmek, motor becerileri geliştirmek.

Oyunumuz oynayanlara hangi katkıları sağladı: Oyunumuz oynayanlara dikkat ve hareket becerileri kazandırmış ve motor sosyal becerilerin gelişimini destekleyici niteliktedir. Oyunu oynayan kişiler eğlendikleri dile getirmişlerdir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...