20 Kasım 2019 Çarşamba

NESNE KORUNUMU


MATEMATİK EĞİTİMİ KORUNUM ÖDEVİ:
OKULUN ADI: AHMET ÇALIŞKAN ANAOKULU
DİĞER ÇOCUKLAR: KOMŞU ÇOCUKLARI
KONU: ÇOCUKLARIN KORUNUM HAKKINDA NE BİLİYOR
TARİH: 11.10.2019
HAZIRLAYANLAR: BÜŞRA TAŞKIRAN 18111080, MELİSA EROL 18111076, OKAN AKDENİZ 18111072, RABİA ERKAL 18111074
ÇOCUKLAR: ADA (70 AYLIK), MUHAMMED (64 AYLIK), HAYRUNİSA(68 AYLIK), MUZAFFER (68 AYLIK), TUĞÇE (65 AYLIK).
SÜREÇ:
·        ÇOCUKLARA İLK OLARAK İKİ EŞİT BARDAKTA MEYVE SUYU VERDİK VE BU MEYVE SULARI EŞİT Mİ? DİYE SORDUK. ÇOCUKLARIN HEPSİ ESİT DEDİ. SONRA BARDAKLARDAN BİRİNDEKİ MEYVE SUYUNU DAHA UZUN VE İNCE OLAN BİR BARDAĞA BOŞALTTIK VE SORDUK SİZCE BUNLAR EŞİT Mİ? O ZAMANDA ÇOCUKLAR HAYIR DEDİ NEDENİ İSE UZUN BARDAĞIN DAHA BÜYÜK OLDUĞUNU ORDA DAHA ÇOK MEYVE SUYU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.
·        İKİNCİ OLARAK EŞİT PARÇADA VE RENKTE YUVARLANMIŞ OYUN HAMURLARI KOYDUK ÇOCUĞUN ÖNÜNE BUNLAR EŞİT Mİ DİYE SORDUĞUMUZDA EVET DEDİLER. SONRA BİRİNİ BİRAZ ELİMİZLE YUVARLADIKTAN SONRA SORDUĞUMUZDA İSE YUVARLADIĞIMIZIN DAHA BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.  BİRİ ONU YUVARLADIĞIMIZ İÇİN DİĞERİ İSE CEVAPLAYAMADI.
·        SON OLARAKTA 5 KIRMIZI 5 BEYAZ BOCUĞU DİZİP BUNLAR EŞİT Mİ? DİYE SORDUK. İKİSİ DE EŞİT DEDİ. SONRA BEYAZ BONCUKLARI ARALIKLI OLARAK KOYDUĞUMUZDA BUNLAR EŞİT Mİ? DİYE SORDUĞUMUZDA HAYIR DEDİLER. BİRİ AYRI OLDUĞU İÇİN DİĞER ÇOCUK İSE ONLARI YAN YANA KOYMUYORUZ DEDİ.
SONUÇ:
ÇOCUKLAR SOYUT İŞLEMLER DÖNEMİNDE OLDUKLARI İÇİN KORUNUMU TAM OLARAK KAZANAMAMIŞLARDIR. MİKTAR YERİNE NESNENİN ŞEKLİNE, UZUNLUĞUNA GÖRE KARAR VERMİŞLERDİR.

2 yorum:

  1. Yapılan korunum deneyleri ile Piaget in çocuklar ile deneyimlerini aktardınız. Çocuğun nesne korunumunu kazanıp kazanmadığını anlamak için belirleyici sorular sormanız ve sence kelimesini kullanmanız yerinde olmuş. Yanlış anlaşılan kısmı düzelttiğiniz için deneyinizde bir sıkıntı yok. Geliştirmek için belki bardakların üzeri kalem veya sticker ile işaretlenebilirdi.

    YanıtlaSil
  2. Yapmış oldugunuz bu korunum deneyı çocukların içerisinde bulunduğu (yaş itibariyle)dönem olan işlem öncesi dönemde korunumu kazanamadıklarını pratik olarak görmemizi sagladı.elinize saglık.

    YanıtlaSil

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...