14 Kasım 2019 Perşembe

MATERYALİMİZ

MATERYALİMİZ

  • Biz materyal olarak çok amaçlı bir kitap yapmaya karar verdik.
  • Kitabımızı keçeden yaptık dayanıklılığı için sağlam olur diye düşündük.
  • Yaptığımız etkinlikleri de sabit yapmadık istediğimizde farklı oyunlarda da kullanalım istedik.
  • Kitabımızda yap-boz, uzun-kısa kavramı, birebir eşleme, sınıflama, karşılaştırma, sınıflandırma ve gruplama gibi matematiğin temel bileşenleri bulunmaktadır.
  • Çocuklara hem eğlenceli hem de bir çok kavramı öğretmeyi amaçladık.  
  • Ama hocamız ödevimizi tek bir büyük pano şeklinde yaparsak daha işlevsel olabileceğini söyledi.











6 yorum:

  1. Materyaliniz çok dikkat çekici olmakla birlikte hem eğlenceli hem de eğitici bir şekilde tasarlanmış.Birebir eşleme, parça-bütün ilişkisi, sayılar,şekiller ele alındığı için çok amaçlı olduğunu düşünüyorum. Kitap sayfaları biraz daha sağlam hale getirilirse daha kullanışlı olabilir ama fikir çok güzel düşünülmüş.

    YanıtlaSil
  2. Materyalinizin hem eğitici bir kitap olması hem de çok fazla oyun oynayabilmeye imkan vermesi çok güzeldi. Ayrıca materyalinizin malzemesi hem çocuk dostu hem de dikkat çekici malzemelerden oluşuyordu. Ama materyal biraz karışık olduğu için daha az malzeme ya da renk kullanılarak oyun biraz daha rahatlatılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Materyalinizin kitap şeklinde olması ilgi çekici olmuş.Bir çok gelişim alanının ele alnınması açısından güzeldi.Kullanılan materyalin boyutları bakımından sorun Küçük olması zorlayıcı olabilir.

    YanıtlaSil
  5. Bir çok etkinliğin bir arada olması çok iyi olmuş çocuk hem parça bütün hem sıralama karşılaştırma yapar. bilişsel gelişim özelliklerini dikkate almanız da materyalinizi daha etkili kılmış emeğinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  6. materyal çok yönlü, işlevi güzel bir kitap olmuş sadece birazdaha büyük tasarlanması etkinlikleri daha rahat yapmaları açısından iyi olabilirdi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...