5 Nisan 2020 Pazar

Sınıf yapısı ve özellikleri

TİCARET BORSASI ANAOKULU 
 Gittiğimiz anaokulu ilkokul bünyesinde olan bir anasinifidir. Sınıfın yapısı okul bünyesinde olduğu için fazla büyük değil ve çok geniş alanları yoktu. Bu yüzden merkezler yeterli değil ve çoğu merkezler ayrı ayrı değildi. Ve oyun oynayacak alan geniş değildi.sinif 18 kişiydi. Ama oyuncak,lego vb. Oyuncaklar oldukça yeterliydi. Her çocuk serbestçe istediği kadar oyuncağa erişimi sağlayabiliyor. Sınıf duvarları her hangi bir etkinlik yapmaya uygun değildi. Çünkü duvar tamamen dolap ve raflardan oluşuyordu. 

FAHRI AKÇAKOCA ANAOKULU
Bu gittiğimiz okul her hangi bir okulun bünyesinde değil Anaokuludur. Her sınıf yeterli genişliğe sahip ve her sınıfın kendi tuvalet ve lavaboları sınıfın içinde bulunmaktadır. Ve sınıflar montessori eğitimine göre dizayn edilmiştir. Sınıf 22 kişiliktir. Her sınıf yeterince geniş ve her çocuğun oynayabileceği materyaller vardır. Bu materyaller daha çok bilişsel ağırlıklıdır. Ve her çocuğun bir oyun halısı vardır. Bu çocuk o oyun halısında istediği materyalle oynayabilmektedir. Duvarlar etkinlik yapmaya elverişli ve oldukça geniştir. Merkezler gelirin bir şekilde ayrılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...