27 Kasım 2019 Çarşamba

BÖLME İŞLEMİ

BÖLME İŞLEMİ İLE İLGİLİ PROBLEM

Bugün sınıfta  köpük tabaklardan bölme işlemini çocuklara öğretecek problem ve etkinlikler tasarladık. biz dondurma külahı ve dondurma topları yaptık. amacımız ise çocuğun eşit olarak dondurmaları külahlara paylaştırmasıdır. 

SORU:  Ali, Veli ve Ayşe dondurmacıdan dondurma alıp eve geldiler. dondurmalarını açıp hemen paylaştırıp yemek istediler. dondurmalarını açtıktan sonra bir de ne görsünler. 3 külah vardı ama dondurmalar eşit değildi. sonra düşünüp dondurmaları tekrar baştan paylaşmaya karar verdiler. 6 çilekli, 6 vanilyalı, 4 narlı, 4 frambuazlı dondurma topu vardı. Evet çocuklar Ali, Veli ve Ayşe dondurmaları nasıl paylaşmalıdır ?




GÜNLÜĞÜMÜZ

27.11.2019 ÇARŞAMBA GÜNLÜĞÜMÜZ

Bugün derse hocamız elinde bir süre köpükten yapılmış tabakla sınıfa geldi. bunları her gruba eşit olarak dağıtarak bugünün konusu olan bölme ile ilgili çocuklara birer problem yazmamızı istedi. elimizdeki köpükten yapılmış tabakları kullanarak problemler düşünmeye başladık. hocamız bize biraz süre verdi ve o süre de dışarıdan istediğimiz malzemeleri alıp geldik. sonra bölme konusunu işledikten sonra etkinliğimizi tasarlamaya başladık. biz etkinlik olarak çocuklara dondurma külahları yaptık ve bu külahlara konacak olan dondurma toplarını yaptık. sonra sırasıyla tahtaya çıkıp yaptığımız problemleri yönergeler vererek anlattık. böylelikle bugünlük dersimiz bitti.

20 Kasım 2019 Çarşamba

NESNE KORUNUMU


MATEMATİK EĞİTİMİ KORUNUM ÖDEVİ:
OKULUN ADI: AHMET ÇALIŞKAN ANAOKULU
DİĞER ÇOCUKLAR: KOMŞU ÇOCUKLARI
KONU: ÇOCUKLARIN KORUNUM HAKKINDA NE BİLİYOR
TARİH: 11.10.2019
HAZIRLAYANLAR: BÜŞRA TAŞKIRAN 18111080, MELİSA EROL 18111076, OKAN AKDENİZ 18111072, RABİA ERKAL 18111074
ÇOCUKLAR: ADA (70 AYLIK), MUHAMMED (64 AYLIK), HAYRUNİSA(68 AYLIK), MUZAFFER (68 AYLIK), TUĞÇE (65 AYLIK).
SÜREÇ:
·        ÇOCUKLARA İLK OLARAK İKİ EŞİT BARDAKTA MEYVE SUYU VERDİK VE BU MEYVE SULARI EŞİT Mİ? DİYE SORDUK. ÇOCUKLARIN HEPSİ ESİT DEDİ. SONRA BARDAKLARDAN BİRİNDEKİ MEYVE SUYUNU DAHA UZUN VE İNCE OLAN BİR BARDAĞA BOŞALTTIK VE SORDUK SİZCE BUNLAR EŞİT Mİ? O ZAMANDA ÇOCUKLAR HAYIR DEDİ NEDENİ İSE UZUN BARDAĞIN DAHA BÜYÜK OLDUĞUNU ORDA DAHA ÇOK MEYVE SUYU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.
·        İKİNCİ OLARAK EŞİT PARÇADA VE RENKTE YUVARLANMIŞ OYUN HAMURLARI KOYDUK ÇOCUĞUN ÖNÜNE BUNLAR EŞİT Mİ DİYE SORDUĞUMUZDA EVET DEDİLER. SONRA BİRİNİ BİRAZ ELİMİZLE YUVARLADIKTAN SONRA SORDUĞUMUZDA İSE YUVARLADIĞIMIZIN DAHA BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.  BİRİ ONU YUVARLADIĞIMIZ İÇİN DİĞERİ İSE CEVAPLAYAMADI.
·        SON OLARAKTA 5 KIRMIZI 5 BEYAZ BOCUĞU DİZİP BUNLAR EŞİT Mİ? DİYE SORDUK. İKİSİ DE EŞİT DEDİ. SONRA BEYAZ BONCUKLARI ARALIKLI OLARAK KOYDUĞUMUZDA BUNLAR EŞİT Mİ? DİYE SORDUĞUMUZDA HAYIR DEDİLER. BİRİ AYRI OLDUĞU İÇİN DİĞER ÇOCUK İSE ONLARI YAN YANA KOYMUYORUZ DEDİ.
SONUÇ:
ÇOCUKLAR SOYUT İŞLEMLER DÖNEMİNDE OLDUKLARI İÇİN KORUNUMU TAM OLARAK KAZANAMAMIŞLARDIR. MİKTAR YERİNE NESNENİN ŞEKLİNE, UZUNLUĞUNA GÖRE KARAR VERMİŞLERDİR.

14 Kasım 2019 Perşembe

MATERYALİMİZ

MATERYALİMİZ

  • Biz materyal olarak çok amaçlı bir kitap yapmaya karar verdik.
  • Kitabımızı keçeden yaptık dayanıklılığı için sağlam olur diye düşündük.
  • Yaptığımız etkinlikleri de sabit yapmadık istediğimizde farklı oyunlarda da kullanalım istedik.
  • Kitabımızda yap-boz, uzun-kısa kavramı, birebir eşleme, sınıflama, karşılaştırma, sınıflandırma ve gruplama gibi matematiğin temel bileşenleri bulunmaktadır.
  • Çocuklara hem eğlenceli hem de bir çok kavramı öğretmeyi amaçladık.  
  • Ama hocamız ödevimizi tek bir büyük pano şeklinde yaparsak daha işlevsel olabileceğini söyledi.











MAKALEMİZ

MAKALEMİZ

http://kefad.ahievran.edu.tr/InstitutionArchiveFiles/f44778c7-ad4a-e711-80ef-00224d68272d/d1a3a581-af4a-e711-80ef-00224d68272d/Cilt17Sayi1/JKEF_17_1_2016_39_56.pdf

  • Biz makale olarak ASİYE İVRENDİ ve CEYHUN ERSAN'NIN yazdığı okul öncesi dönem çocukları için geliştirilen araştırma temelli matematik eğitim programlarının incelenmesi adlı makaleyi seçtik.
  • Bu makale çocukların matematik becerilerini nasıl kazandığı kazanılırken neler yapılması gerektiğini, öğretmenlerin ve ailelerinin tutumlarını içermektedir. ve çocuklar için geliştirilen 3 eğitim programını incelemektedir. çocuklar için hangi programların olduğunu ve kapsamlarını anlatmaktadır. 
  • Okul öncesi çocuğu olan aile ve öğretmenler için öğretici ve yararlı bir makaledir.

DİJİTAL OYUNUMUZ

DİJİTAL OYUNUMUZ

  • Biz oyun olarak okul öncesi kavramlar adlı oyunu seçtik. çünkü çocuğa eğitimin temellerini öğretir. oyunda 8 kategori vardır. bu kategoriler : boyut, duyular, duygular, mekan, miktar, şekil, renk ve zıt kavramlardır. 
  • Toplamda 8 kategori 45 kavram ve toplamda 700 den fazla soru bulunmaktadır. 
  • Çocukların kavramları en kolay şekilde öğrenebilmesi için görsele dayalı sorular sorulmaktadır. 
  • Bu oyun 3-4-5-6 yaşa hitap eder. 
  • Sorular pekiştireçlerle de desteklenmiştir. 
  • Soruları doğru bildiği taktirde doğru cevap yeşil yanar ve alkış sesi gelir.
  • Yanlış yaptığında ise yanlış şık kırmızıya boyanır. 
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.learningherewithfun.oppositeconcepts








13 Kasım 2019 Çarşamba

GÜNLÜĞÜMÜZ

13.11.2019 ÇARŞAMBA GÜNLÜĞÜMÜZ

Bugün derste kendi tasarladığımız materyalleri sunduk. her grup tasarladığı materyali tahtaya çıkıp tek tek yönerge vererek uyguladı. sonra ise bizim korunum olarak seçtiğimiz arkadaşlarımızın da başka konular seçtiği ödevleri akıllı tahtada sunduk. bir de bulduğumuz dijital oyunlar hakkında konuştuk sınıfa getiren arkadaşlar oyunlarını da gösterdiler. böylelikle bu hafta hep sunum yapmakla geçti. dersimiz bitmiş oldu. 

GÖZLEM 3

ENGELİ AŞ OYUNUMUZ Etkinlik Planı Okulun Adı: Ticaret Borsası Anaokulu Etkinlik Çeşidi: Zemin, Hareket ve Oyun ( Büyük Grup) Yaş ...